KΡΑΤΗΣΗ ONLINE
KΡΑΤΗΣΗ ONLINE

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

Γαστρονομία

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Η γαστρονομική εμπειρία του Αρχιπελάγους

ARCHIPELAGOS IS A LUXURY RESORT IN MYKONOS, TOUCHED BY HOSPITALITY

Εστιατόριο Archipelagos

Το a la carte εστιατόριο του Ξενοδοχείου Archipelagos, βρίσκεται σε μια σκιασμένη βεράντα, με θέα στην υπέροχη παραλία του Καλού Λιβαδιού, δίπλα στην πισίνα. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και ο περιβάλλων χώρος σας προτρέπουν να απολαύσετε τις φρέσκες σαλάτες, τα ζυμαρικά, τις τοπικές σπεσιαλιτέ, καθώς και εκλεπτυσμένες καλοκαιρινές Μεσογειακές λιχουδιές. Τα φρέσκα ελληνικά υλικά επιλεγμένα με φροντίδα από εμάς από τοπικούς παραγωγούς, παντρεύονται με μυρωδιές και γεύσεις της Μεσογείου δημιουργώντας πιάτα που σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

Πρωινό: 8.30-11.00 Γεύμα: 13.00 – 16.30 Δείπνο: 20.00-22.30

Pool Bar

Το μπαρ στην πισίνα είναι στη διάθεση σας για καφέ ή ποτό, καθώς και για γρήγορα σνακ απο νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Pool Bar: 12.00 – 24.00

Αυθεντική Ελληνική Κουζίνα

Οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεπτυσμένες γεύσεις από το ιδιαίτερο μενού που διαφέρει κάθε μήνα βάσει των εποχιακών προϊόντων, σε μια ξεχωριστή γωνιά του εστιατορίου μας. Το πλούσιο μενού μας μπορεί να συνοδευθεί με κάποιο από τα κρασιά που έχουμε στην κάβα μας, καθώς διαθέτουμε μια εκτεταμένη συλλογή κρασιών από τις Κυκλάδες και την ηπειρωτική Ελλάδα.  Μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Το Ελληνικό Πρωινό στο Archipelagos

Το πρωινό που σερβίρει το ξενοδοχείο Archipelagos παρασκευάζεται με πρώτες ύλες, ως επί το πλείστον παραγόμενες στις Κυκλάδες και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Το ψωμί, διαφόρων ειδών και ποικιλιών, το προμηθευόμαστε από τον τοπικό οικογενειακό φούρνο στα ΄Ανω Μερά. Τα κριθαρένια παξιμαδάκια από τα Χανιά Κρήτης. Τα κέικ και κουλουράκια είναι σπιτικά με διαφορετικές γεύσεις κάθε μέρα.

Τα γαλακτοκομικά μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν γραβιέρα Νάξου, κοπανιστή Μυκόνου, φέτα Π.Ο.Π. από αιγοπρόβειο γάλα, ελληνικό κασέρι. Η λούζα Μυκόνου ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη γεύση της.Το γιαούρτι συνοδεύεται με γλυκά κουταλιού από τη Χίο και μέλι θυμαρίσιο από παραγωγούς των Κυκλάδων. Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι χωρίς συντηρητικά με ολόκληρα κομμάτια φρούτων φράουλα και βερίκοκο.

Τα γλυκά εναλλάσσονται καθημερινά και κυριαρχούν η κλασσική Πάστα Φλώρα, η σπιτική μπουγάτσα και η πορτοκαλόπιτα (συνταγή από τη Μήλο).Η πίτα ημέρας φτιαγμένη με φρέσκα και παραδοσιακά υλικά, όπως η τυρόπιτα με τυροβολιά Μυκόνου, η κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και η χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα.

Στον πλούσιο κυκλαδίτικο μπουφέ του ξενοδοχείου υπάρχουν επίσης λουκούμια Σύρου, παστέλι από σουσάμι και θυμαρίσιο μέλι, γλυκό τραχανά, παραδοσιακό ρυζόγαλο, τηγανίτες της γιαγιάς, ζεστούς λουκουμάδες, χαλβά σιμιγδαλένιο με αποξηραμένα φρούτα και χαλβά με μέλι & ταχίνι. Φυσικά δεν λείπουν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Πρωινό: 8.30-11.00