KΡΑΤΗΣΗ ONLINE
KΡΑΤΗΣΗ ONLINE
Καλό Λιβάδι Μύκονος, 84600 +30 22890 72012 Δείτε στο Google Maps
Ξενοδοχείο Αρχιπέλαγος

Ανακαλύψτε το νησί της Μυκόνου

‘Εναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου

Η Μύκονος είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Ελλάδας και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του κόσμου. Υποδέχεται τους επισκέπτες της για πάνω από μισό αιώνα. Η θάλασσα και οι παραλίες της Μυκόνου είναι από τις πιο όμορφες του κόσμου.

Η Χώρα (η πόλη της Μυκόνου), αλλά και οι υπόλοιποι οικισμοί είναι γραφικοί, διατηρώντας ανέπαφο το παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ του με τα κατάλευκα σπίτια και τα μπλε παράθυρα.

Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην πλούσια ιστορία της Μυκόνου με τη ναυτική της παράδοση και τις πολυάριθμες μικροσκοπικές εκκλησίες της, όπως φανερώνουν τα πολυάριθμα μουσεία με τα ποικίλα θέματα που φιλοξενούν και τα καλοδιατηρημένα παλιά μοναστήρια, σπίτια και άλλα μνημεία.

Ένας από τους πόλους έλξης της Μυκόνου, που θα μπορούσατε να επισκεφτείτε όσο είστε σε διακοπές στη Μύκονο , είναι το κοντινό νησί της Δήλου, ένας ιερός τόπος της αρχαιότητας, τόπος γέννησης του Απόλλωνα, θεού του φωτός και της μουσικής. Σήμερα η Δήλος είναι ένα νησί – μουσείο, που δεν έχει μόνιμους κατοίκους.

Δραστηριότητες

Καλό Λιβάδι Μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Μυκόνου. Αξίζει να απολαύσετε το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία σας στην απέραντη κατάξανθη αμμουδιά με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά.
Ψαρού ‘Ομορφη οργανωμένη παραλία με λεπτή χρυσή άμμο και καθαρά νερά. Προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και celebrities κάθε καλοκαίρι.
Ορνός Η παραλία Ορνός στη Μύκονο είναι αρκετά κοντά στη χώρα γύρω στα 3,5 χιλιόμετρα και βρίσκεται στα νότια του νησιού. Είναι μια καλά οργανωμένη παραλία σε έναν παραδοσιακό Μυκονιάτικο γραφικό οικισμό. Ο Ορνός είναι μια απάνεμη παραλία αφού βρίσκεται μέσα σε έναν κλειστό κόλπο.
Καλαφάτης Η παραλία του Καλαφάτη είναι γνωστή για τα θαλάσσια σπορ. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία.
Ελιά Η Ελιά είναι από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Είναι μια καλά οργανωμένη παραλία με water-sports, εστιατόρια, ταβέρνες και εύκολη πρόσβαση.
Χώρα Μυκόνου Χτισμένη με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η Χώρα της Μυκόνου μαγεύει τους επισκέπτες της με την ομορφιά της, τα στενά σοκάκια της και τα μικρά κάτασπρα σπιτάκια της με τα πολύχρωμα λουλούδια. Επισκεφθείτε την Παραπορτιανή, τους ανεμόμυλους της Μυκόνου και την μικρή Βενετία.
Άνω Μερά Η Άνω Μερά είναι ένα όμορφο, γραφικό χωριό . Το χωριό ξεχωρίζει για τη γνήσια κυκλαδίτικη φυσιογνωμία του. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα σοκάκια του οικισμού και να γευματίσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες. Στην Άνω Μερά βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, που ιδρύθηκε το 15ο αιώνα.
Δήλος Η Δήλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μυθολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία στην Ελλάδα. H μυθολογία συνέδεσε τη Δήλο με τη γέννηση των θεών Απόλλωνα και Άρτεμης. Για το λόγο αυτό η Δήλος αποτελούσε ιερό τόπο κατά την αρχαιότητα.